~Leave ur link here my Dear n foLLow ~

~mAse itu eMaS~

Tuesday, March 29, 2011

cinta tak bole dipaksa tapi bole dipupuk

.....Cerita di sua+u pe+ang.....


sang ratu akui 
cinta memang tak bole dipaksa
kita tak bole untuk mencintai 
insan yang tidak kita cinta
ianya adalah benar

tapi...........................



rasa cinta itu bole dipupuk
hari ini mungkin kita tak bole cintakan dia
namun jika dipupuk 
akan lahir jugak rasa cinta itu

jika kita lihat orang dulu~dulu
ibu bapa yg aturkan perkahwinan mereka
semuanya aturan keluarga
namun bahagia juga

dari yg tidak mengenali di antara satu sama lain
apatah lagi mencintai
namun mereka kekal bahagia
kerana mereka berusaha untuk memupuk rasa cinta 
dalam hati mereka 
di antara satu sama lain

sebagai contoh jika seseorang mencintai kita
dan org tersebut ikhlas untuk mengenali diri kita dgn lebih dekat
die jugak seorang yang baek
sedangkan kita tidak mencintainya
lantas jgn ditolak cinta si dia
cubalah pupuk rasa cinta itu
nescaya akan lahir jugak
yang penting 
semuanya kerana ALLAH





(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

Monday, March 28, 2011

kisah seorang tua

hari ni aku keje shift petang
dalam dok sibuk kemas~kemas barang dalam bilik prosedur
datang seorang pak cik 
yang mungkin sbaya dgn atok aku
die cedera di tangan,muka dan kaki
agak teruk luke die
di mukanya berkerut menahan sakit

aku pom cepat~ cepat menolak pak cik tua 
ke dalam bilik prosedur tuk dicuci luka
kami pom nak tukarkan pakaian 
sbb seluar yg die pakai da koyak

aku rase sungguh sebak bile lihat die hnya
gunekan tali sebgai pengganti tali pinggang
pak cik...............
sebak terasa di hati
maseh ade org susah di zaman moden ini
kalau org laen siap pakai tali pinggang jenam guess la
macam~macam
die???
nak beli satu pom takde duit
inilah kehidupan

aku patut bersyukur dengan kehidupan yg aku miliki




(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

Sunday, March 27, 2011

En+ry mEsRa bLoGGer

ENTRY MESRA BLOGGER ini adalah ilham dari

dan jejeka encem ini yg telah bertanggungjawab meg "tag" kan sang ratu
hehehehe...ini dia..


ok times to perkenaLkan diri

name saye ~ Nurain Binti Mohamad Nasir

beday~ 17 MeI 1989 @ 22 tHn ( jgn lupe bagi hadiah )

asal~ Kota Bharu , keLate

menetap~ Lanie di MacHang , KeLate

name panggiLan~ aIn.. mc' In (kekawan)
aLong (peMily)
sang ratu  (for bloGGers)
ratu tat ( Fb )

adek Beradek~ 4 orang dan anak suLung

stuDy~ ambeK Dip. in Nursing di 
aLor sTaR nurSing coLLege

hObI~ kumPuL perfuMe,sHawL,BlacK +-shirt
memaSak
kemas Rumah
BerbLOgwaLking
Ber "Fb"

muLa aktiF blog~ sejak Disember 2010 buat oC+ 2010 lagi

panTang ~ org caKap a+au berguRau kasar
org MenIpU
org Tak tepaTi masa
org Tak setIa
org peng0+or & peMaLas
org suke permAenkan hati dan perasaan org laEn
org yg penTingkan paras rupa tanPa meniLai hatinya

perkara wajib buat daLam mase 24 JAM seLain dr perkaRa asAs~
caLL FemiLy ( hari~hari col )
beRbLogwaLking 
berFb
bacE paper
tGok tv
( jike tak buat rasa tak best kecuali la ade exam)

ertI cinta~cinta adalah satu perasan yg hadir dalam hati dua insan 
tanpa diduga dan memerlukan pengorbanan dan kesetiaan 
( not reaDy tak payah Love~l0Ve lagi ye )

iMpian~
ign mEnjaDi hamBa yg taat dan beriman kepadaNYA
ign menjadi ' seseorg ' dLm bidang yg diceBuri
ign meMiliki famiLy sendiri ( moa kawen )
ign berbAkti kepada feMiLy especiaLLy mak & aBah
ign kehiduPan diLimpahi keBerkatan bukaN la kekayaan yg meLaLaikan


saNg raTu 

mAtLamat daLam berBlog

*nak berkonGsi cerita dan Luahan hati*

*nak taMbahkan kenaLan*

*nak tambAhkan iLmu dari entri bloGGer yg beri input berguNe*

*nak memiLiki identiti sendiri dan dikenaLi sbg SANG RATU*


Insan ~ Insan yg bertuaH adaLah






(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

Saturday, March 26, 2011

siLent readers or foLLower?

siLent reaDers
anda jadi pembaca setia bLog seseorg itu tapi
tidak tersenarai dalam list follower si blogger tersebut
dan si blogger tu pom tak tau 

foLLower
anda bukan saja pembaca setia entri si blogger tersebut
si blogger juga tahu yg anda pembaca setia cerite die

mane satu lebih baek
bagi sang ratu

pabila anda jadi follower dalam mane~mane blog
secara tidak langsung anda akan meramaikan lagi follower si blogger tersebut
dengan ini 
ia dapat menaikkan lagi semangat si blogger tuk menulis entri dgn lebih banyak
untuk dikongsi bersama


selain itu bile da jadi follower confirm la
hubungan anda dgn dia makin rapat
jadi anda dapat bertukar~tukar idea 
yg bernas untuk memajukan blog anda
disamping dapat berkongsi masalah dan sebagainya
mane la tau
dapat juga kenal dgn lebih rapat
sbb masing~masing suke menulis
tak salah kan

bagi sang ratu sendiri 
tak salah pom anda jadi follower seberapa banyak blog sekali pom
makin ramai kita follow org makin ramai la org follow kiter
disini bukan la sang ratu nak kate silent readers ni tak baek 
tapi lebih baek anda jadi follower
emm 
kepada blogger yg famous pulak 
jgn la belagak
intai la blog follower anda dan kalau menarek follow je la
tak semstinya anda da famous anda tak perlu menghargai follower anda 
anda famous pom sebab mereka jugak 

(^_^)



(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

cinta pertama sang ratu

pepetang gini 
tetibe rase nak tuLis tentang kisah cinta pertama



sang ratu pom pernah bercinta jugak 
emm seriusly 
cinta pertama sukar diLupakan
itu adalah fakta
tipulah kalau korang tak igt cinta pertama kamu
cinta pertama sang ratu 
adalah seorang insan yg sang ratu 
kenalkan dgn Mr F
emm sweet sgt mase coupLe dgn die
mase ni la sang ratu belajar
apa itu cinta
bagaimana peritnya rindu
dan sebuah kesetiaan

die comel itam itam manes org nya
kami banyak perbezaan namun kami bahagia
die pendiam
sang ratu banyak cakap
die penyabar
sang ratu kuat merajuk

satu yg sang ratu suka sgt dgn Mr F nie
die suka mencabar sang ratu bile time exam
so sang ratu akan berusaha lebih 
bace buku 
die pom amat memahami 
die takkan kacau sang ratu 
bile tibe exam week



emm memang best bercinta ni rupenya
manis pahit ssemuanya ada
secukup rase

namun kebahagiaan kami disentap
seriusly mR F amat baek
tapi restu keluarga melebihi segala~galanya
tanpa restu tak ke mananya hubungan ini
kami redha walaupom amat pahit tuk kami terima

nak cari seperti mR F bukan nya mudah
!! ya !!
cinta pertama sukar dilupakan

sekarang??
die semakin berjaya dalam meniti kerjayanya
sang ratu pom sedang meniti ke alam pekerjaan
tapi kami tidak lagi berhubung
bukan sang ratu tak mahu tapi menghormati kehendak family sang ratu
sang ratu takut andai cinta pertama itu bertaut kembaLi
famiLy adalah segalanya

sang ratu percaya pasti ada cinta lain tuk sang ratu
buat masa ini sang ratu lebih senang singLe 








(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

pandang la pada hatinya

perlukah kita menilai rupa pabila berkawan dgn seseorang??

ya..bagi sesetangah orang mungkin ianya penting..
tapi jgn la dek rupanya yg tak seberapa anda menolak die mentah~mentah camtu
mereka juge punyai hati dan perasaan 
rupa adalah kurniaan ILAHI
yg tidak boleh diubah semata~mata untuk kelihatan cantek
pandang la hatinya
hati yg baek takkan berubah tapi rupa lame~lame berkedut jugak

sang ratu pom terase jugak la
sbb sang ratu sediri penah berdepan dgn insan yg camnie
nak yg cantek aje ramping aje
gemok cikit tak nak hitam cikit tak nak pendek cikit tak nak
alohaaa
awak tu ensem sgt ke??
memilih sgt
pilih punya pilih takot tersalah pilih aje
baek la  cari yg baek hati budi 
sopan santun
jgn la menilai org pada luaran saje 
daLaman pom mesti dinilai
tapi tak mengapa 

~kerna inilah dinamakn kehidupan~


(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

Friday, March 25, 2011

stres??jom tanganinyaa

Anda stress??

tahu bagaimana cara untuk tanganinya

sang ratu tahu  bagaimana untuk tangani stress 



~dasyatnya biLa stress~


cuba praktikan nescaya akan berkesan


1 .bertenang

2. bernafas dalam ~ dalam

3. berkata ~ ReLax La

4. berIbadat mengikut Agama masing ~ masing

5. bercakap dgn seseorang 
contohnya ur beSt freN

6. berurut
dapat melancarkan aliran darah

7. berehat sambil mendengar muzik

8. berIadah

9. berSenam

10. berfikiran positif


~katakan tidak pada stress~



~seLamat mencuBa~


(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

~bukan jaLan terbaek~

keLmarin kita dikejutkan dgn tindakan seorang gadis yg cuba terjun dari tingkat 3 Kb maLL setinggi 3o meter.beraninya dia. hari ni berita melaporkan dia berbuat demikian akibat masalah cinta dgn teman lelakinya.nape la sampai nak bunuh diri.ini la manusia bila hilang pertimbangan diri dan kewarasan akal dalam membuat sesuatu tindakan.Bunuh diri bukan la jalan penyelesaian terbaek dalam setiap masalah yg timbul.ia bukan jalan untuk anda lari dalam masalah.masalah dan kehidupan saling berkait rapat malah dapat mematangkan diri kita.sayangilah nyawa kita.bunuh diri juga adalah berdosa besar di sisi Islam..


"Dan sesiapa yang membunuh seorang mukmin dengan sengaja, maka balasannya ialah neraka jahanam, kekal di dalamnya, dan Allah SWT murka kepadanya dan melaknatnya serta menyediakan baginya azab seksa yang besar.” 
(An Nisa' 93)

Sebuah hadis riwayat Bukhari dan Muslim daripada Abu Hurairah, daripada Nabi SAW bersabda:

“Barang siapa yang membunuh dirinya dengan besi, maka tangannya akan menusuk besi itu ke perutnya di neraka jahanam dan kekal di dalamnya. Barang siapa yang meminum racun untuk membunuh dirinya, maka dia meneguk racun itu di neraka jahanam dan kekal di dalamnya. Dan barang siapa yang menjatuhkan dirinya dari gunung untuk membunuh dirinya di neraka jahanam dan kekal di dalamnya.”



berjaya diselamatkan


begitu berani nya si gadis ini










(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

Wednesday, March 23, 2011

~ nasihat berharga ~

ri nie result SPM kuar 
kan .. kan .. kan ..
camne result aDek~aDek ku sayang



kepada yg berjaye
sang ratu ingin mengucapkan tahniah dan teruskan usaha anda


dalam melakar kehidupan dan kejayaan anda di masa hadapan 
mengikut apa yg anda inginkan
pilihan memang banyak
tapi anda kene bijak memilihnya
pilih la bidang yg anda suke
jgn ikot kawan semata~mata
hargailah setiap peluang yg ade 
bukan senang nak diberi peluang
andai kate terkeliru didalam pilihan yg banyak
lakukan la sunat istikharah
biarla DIA memberi petunjuk 
dalam memilih pilihan yg yerbaek
ingat la anda bertanggungjawab di atas setiap ape yg anda pilih
namun jgn cepat melatah dan lalai 
bile da bejaya mulalah malas belajar dan banyak maen
jadikan kejayaan anda sebagai pendorong 
untuk anda berusaha dgn lebih gigih 
untuk memperoleh kejayaan yg berlipat kali ganda 
terus bersemangat dalam meniti kejayaan


!! i want it !!

kepada yg tidak berjaya 
sang ratu juga ingin mengucapkan tahniah kerna anda telah bejuang dan berusaha



jangan bersedih sayangku
anda da berusaha namun nasib baek tidak menyelebelahi anda
pasti ada hikmah di setiap yg terjadi
kaji la di mana silapnya
namun jgn terus bersedih


maseh ade peluang untuk anda melakarkan kejayaan
percayalah
tiada kejayaan tanpa usaha yg gigih
jadi berusahalah adikku sayang
kejayaan pasti akan jadi milik anda
anda maseh muda
dan banyak lagi peluang tuk anda 
jadi jangan bersedey ye



usaha tangga kejayaan



~sekian dari sang ratu~


(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

~ragam si baju putih~

~Asalamualaikum para blogger sekalian~


kaLi ni Sang Ratu nak bercerita tentang ragam si baju putih..
kisah ini bukan la nak memalukan si baju putih di mana tugasnya amat muLia
iai+u membantu merawat pesakit tapi sekadar ign meluahkan..
kisah ini bole diambil sbg pengajaran dan iktibar bt misi ~ misi di luar sane dan diri aku same...



aku berdiri sebagai student nurse sudah pun mencecah ke angka 3 
bayangkan da 3 tahun juga la aku jumpe macam~macam misi di hospital
6sem ni memang mencabar
sbg student nurse aku bukan saje kene berdepan dgn patient 
yg datang dgn pelbagai penyakit
dan kerenah
namun aku juge kene berdepan dgn misi~misi yg bertugas di hospital 
usihhhh
bukan satu perkara yg mudah
nak faham dgn kerenah insan bergelar misi ni


aku tau aku juga bakal bergelar misi tak lame je lagi

~ade jugak misi yg belagak dgn student cam aku ni~
lahai aku tau aku nie student je pom
tapi awk tu kene igt awk pom penah jadi student jugak dulu

student: staf nurse..bende ni nak ambil kat mene ye?
misi: kamu ni tak mai orinetasi kat wad nie ke?

sakitnye hati 
kita tanye elok~elok
dijawabnye camtu
tak bole ke jawab elok cikit

tambah~tambah lagi jike kita 1st day keje kat wad tu
ngeeee


tul tak??
ke awk nie terus jadi misi
haaaaaa
 ingat tu ye 

~ade pulak yg amat baek~
yg nie memang amat memyenangkan
ye la bukan senang nak dapat misi yg baek dgn student cam nie

student: stafnurse dressing mane lagi yg nak buat nie?
misi: adek buat 1 lagi yg luke die ok..biar akak buat yg nie tau..

waa sejuknye hati
da cakap bukan maen lembut malah rajin nak membantu kita 

tapi pecaye la 
bukan senang nak jumpe misi yg macam nie

~ade pulak yg asyik mengarah aje~
buat itu buat ini
die??
haaaaaaa
melepak je kat kaunter nurse
mentang~mentangla la kita ni student
adoii ya

misi : adek nnt buat nie..pastu jgn lupe buat nie..akak nak g mkn jap tau..
student: baek staff nurse..

camnie la situasi student misi cam aku

cter ini bukan rekaan semata~mata
ianya adalah realiti 
student kan maklumla

to misi~misi sekalian
kami amat menghargai segala tunjuk ajar yg kamu beri kepada kami
misi kami jugak ade hati dan perasaan
kami mahu beri yg tebaek dan harap kamu jugak dapat layan kami dgn baek
sbb kami jugak akan jadi misi cam kamu jugak

aku harap aku akan jadi misi yg baek dan tak belagak serta suke mngarah
insyallah
~amin~





(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

~azimat cinta~

~suke tak semestinya akan disukai~

~sayang tak semestinya akan disayangi~

~cin+a tak semestinya akan dicin+ai~

ini adalah azimat yg patut kita pegang apabila kita berdepan dengan masalah berkaitan dgn hati dan perasaan
sesetengah org akan frust bile org yg die suke tak suke kat die
jgn la kecewa
pasti ada hikmahnya
begitu juga bile kita ditakdirkan jatuh cinta pada org yg salah
maksudnya org tu tak cintakan kita pom
tapi kita memang sayang dan cintakan dia
jgn la frust
maybe cinta itu masih belum milik kita
kita kan merasa lebih bahagia bile insan yg kita sayang da cinta bahagia bersama insan yg dia cintai
memang la sakit pada mulanya
tapi itulah hakikat sebuah cinta

cinta tak semesti dimiliki
sekali cinta akan selamanya cinta




(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

~i'm coming~

Assalamualaikum para blogger sekalian..emm rindunya..banyak yg belaku sepanjang sang ratu tinggalkan blog ni sekejap..waa.....stress..happpy..macam~macam ada..

yg stress dulu citer~exam final tinggal bape bulan aje lagi..oScE pom tinggal sebulan je lagi..keje kat wa. yg memenatkan ..biLe baLik nak kene praktis kat skiLLab..adusss letih la..rupenya bukan mudah nak jadi nurse..kene banyak sabar dan belajar..



yg happy~ aku da boley insert  branuLa tau..bejaye...yeayyy...bukan mudah..kalau duLu aku cukup takut sbb sakit oii...tapi seteLah dapat motivasi dr SN noRbaYani..aku jadi berani untuk insert branula...aku suke....keje di A&E memang mencabar..banyak benda yg aku perlu tau..






~saki+ ni tau~


c+er exam~ waa......pasai apa tak tau..maybe aku tak seDia nak exam..ape pom aku da cube jawab sehabes baik..tgok aje la nanti resul+nye..

~sekian tuk kali nie~


(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

Sunday, March 13, 2011

~saya tinggal kejap je tau~

~ next week ~
sang ratu ade exam
3 paper


banyak yg kene bace
mase da sun+uk sgt da

so sang ratu 
tak bole la update
blog
jgn rindu


tak nak bLurr dlm exam camnie


so kepada rakan blogger yg disayangi
doakan sang ratu bole jawab exam dgn jayanye ya
tak lupe rakan blogger yg ade exam juge 
sang ratu ucapkan......


~~daaaaaaaaa~~




(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

Saturday, March 12, 2011

tanpamu

Assalamualaikum yg disayangi para blogger sekalian...

waktu nie tiba~tiba terdetik untuk menulis tentang bertuahnya kita masih memiliki insan bergelar 

 IBU..MAK..MAMA..UMMI dsbg..

pernah tak kita terfikir hidup kita tanpa MAK

cubelah kita berfikir sejenak.............

coretan dari kehidupan aku....



aku pagi bile bgun pagi mak pasti da siapkan sarapan
pagi aku hanya makan saje dan kemas rumah

kalau la mak takde sapa nak layan aku sebaek mak
sape yg sanggup bgn bt sarapan untuk aku

bile tiba tengahari mak aku pasti memasak tanpa aku suruh ataupom 
tanpa aku sempat merungut
"Lapar la mak"

kalau mak takde
bole ke aku masak sedap seperti mak aku
bole ke aku masak pelbagai jenis lauk tanpa merungut penat
sedangkan aku kadang~kadang datang kacau yg da sedia ade dalam kuali
teruk lagi aku tgok tv mak pulak sibuk kat dapur

bile tibe time raye 
"along bile nak pergi beli baju raya"

kalau mak takde
ade ke org yg nak tanya aku camtu
ade ke org yg nak teman aku pergi beli baju same~same

bile waktu pagi
"along bangun da subuh ni"

kalau mak takde
ade ke yg sanggup kejut dgn penuh sabar dan berulang kali walaupom aku maseh tak bgn~bgn

time akhir bulan
"along duit ade lagi tak"

kalau la mak takde
ade ke org nak tanya aku pasal duit

time nak balik kolej
"ni ambik duit ni buat belanja"

kalau la mak takde
sapa nak bagi duit kat aku

bile nak balik kolej jugak
"ni mak masak tuk along bawak bekal"

kalau la mak takde
sapa yg sanggup masak tuk aku bawa bekal di usia 22 tahun nie
cube bagi tau

bile time aku degil 
mak bebel kadang~kadang sampai menitis air mata

kalau la mak takde
sape yg nak bebelkan aku bile aku buat salah
sapa yg tegur lagi

bile time aku ade masalah
"mak kawan along kan........"
cter kat mak macam~macam sampai kita rasa lega

kalau la mak takde
sape tempat aku nak bercerita
bukan semua org sudi dgr luahan hati kita

bile time aku sakit
"along g la makan ubat"

kalau la mak takde
sapa lagi yg nak suruh aku macam tu
paling tidak pom macam ni
"da tau sakit g la mkn ubt"

tapi itula kadang~kadang aku mengaku anak~anak macam aku ni tak pernah nak hargai kehadiran insan bergelar mak..

aku sendiri tak sedar ada tindak tanduk kita sebagai anak yg mengguris hati mereka
namun mereka tak pernah merungut paling tidak pom mereka hanya menangis didalam hati..
tiada siapa pom yg tahu..

inilah kekuatan insan yg bergelar mak
mereka takkan menitiskan air mata didepan anak~anak mereka

begitula mulianya seorang mak..

coretan ini tidak bermakna kita tak perlu menghargai jasa nsan bergelar " ABAH "

mereka adalah harta kita..

igt la tanpa MAK & ABAH siapalah kita ni....

Abu Hurairah radhiallahu 'anh berkata:

Seorang lelaki datang menemui Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam dan bertanya:

“Siapakah manusia yang paling berhak untuk aku layan dengan sebaik-baiknya?”

Baginda menjawab: “Ibu kamu.”

Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?”

Baginda menjawab: “Ibu kamu.”

Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?”

Baginda menjawab: “Ibu kamu.”

Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?”

Baginda menjawab: “Ayah kamu.”[1]


Seorang sahabat bernama Jahimah radhiallahu 'anh datang menemui Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallammeminta pandangan baginda untuk dia ikut serta dalam ekspedisi Jihad.

Rasulullah bertanya:Adakah kamu masih mempunyai ibu?

Jahimah menjawab:Ya.

Lalu Rasulullah bersabda:
“Tinggallah bersamanya kerana sesungguhnya syurga terletak di bawah tapak kakinya.”





(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

Friday, March 11, 2011

+sunami meLanda

+sunami
kembali mengganas yang mana kini menyerang Jepun
setakat ini berita melaporkan seramai 32 org nyawa telah terkorban 

+sunami 
dijangka akan melanda Malaysia dan negara di sekitarnya
jadi berwaspada lah
kepada yang tinggal hampir di kawasan pantai


~ +sunami yg mengganas ~


~ hadinya tanpa diduga ~


~ kemusnahan dan kehilangan nyawa akibat +sunami ~
  
                                        



(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

bile nak nek bas mesti tergelak

HA..HA..HA..HA..HA..HA..HA..HA...

esok nak nek bas
tibe ~ tibe 
teringat kat peristiwa itu
kalau nak tau sila bace entri

BAS OHHHHH BAS

i ' m sure korang akan gelak

~sang ratu yg senget~



(^_______________________________^)


la +erkoyak muLut gelak kua+ sanga+



HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA


(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

tak nak la baLik keDah laGi


muke tak shomeL 
~tak puah cuti~
renung naseb
:(

....eeee....
bole tak maLas balik kedah lagi
tak puas lagi cuti nie
biLe la nak rase puas bile cutiey

....adoi ya....
cutiey seminggu pom tak puah lagi
cutiey sebulan pom belum tentu puah lagi
ngeee

tak nak p lagi
....emm....

~hehehehehehehehehe~

bak kata pepatah

"hujan emas di negeri kedah"

"hujan batu di negeri kelate"

"Lebih baek di negeri kelate"


(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

i ' m sorry

ada ketikanya kita terlukakan hati insan yg paling penting dalam hidup kita
dengan tingkahlaku kita yg kadang ~ kadang lupa diri
tapi percayalah semua tu berlaku tanpa kita duga
kita tak mahu pom benda tu berlaku
tapi kita hanyalah manusia yg kadang ~ kadang bertindak tanpa akal fikiran yang waras
kita tak sedar yg tindakan kita tu telah menyebabkan insan yg paling kita sayang terasa hati dan perasaan 
tiada niat walupom sekecil zarah tuk lukakan hati mereka
percaye la......... 

maaf
saya tak sengaja
maaf 
saya telah buat awk kecil hati 
maaf
saya tak sedar kesilapan saya
maaf 
jike saya tanya
bole tak awk memaafkan kesalahan saya??



(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

20 soalan ~ soalan before coupLe

soalan ~ soalan ini u oLLs patut tanya before u oLLs couple
baek boy mahupom gurl korang mesti tanye before nak couple dgn u oLLs punye tutt
!!ok!!

1. awk sanggup ke setia dgn saye?

2. awk ni serius ke nak couple dgn saye?

3. ape matlamat awk dr hubungan kite nie?

4. awk sedia terima segala kelemahan saye?

5. awk sedia tuk rapat dan kenal~kenal dgn pemily saye?

6. awk sedia tuk layan segala kerenah saye?

7. awk tahu ke ape makna cinta sebenarnya?

8. awk sedia korbankan masa tu saya?

9.awk bole sabar ke dgn setiap perasaan cemburu saye?

10. awk bole kawal ke perasaan cemburu awk pada saye?

11. awk bole ke jadi profesional bile saya kena berurusan dgn gurl atau boys laen?

12. bole ke awk percayakan saya walupom tak la 100%?

13. awk yakin tak dengan cinta saya nie?

14. awk sedia ke kena ambil tahu setiap kegemaran saya?

15. awk sedia ke tuk igt tarikh ~ tarikh penting?

16. awk sedia gune prinsip sharing is caring?

17.awk sedia ke bertolak ansur dlm pelbagai hal?

18. awk sedia tuk redakan amarah saye bile saye tension?

19.awk sedia tuk col saye dan dgr luahan rindu saye pd awk?

20.sediakah awk terima hakikat jika kita tiada jodoh?

ni antara dari banyak soalan yg korang mesti tnya b4 couple

kalau jawapan nya bnyak YA cerah la hubungan kamu
dan bole pergi lebih jauh
maybe as a husband n wife

kalau TIDAK lebih banyak
maknanya kamu belum sedia tuk couple apatah lagi berkahwin

igt senang ke nak couple
kalau juz nak maen2 bole la
tapi kalau nak serius kene pikir seelok~eloknya
tapi yg penting jgn sesekali maenkan perasaan org yg sayang kite
jgn mudah lafazkan sayang dan cinta
sbb ia begitu mahal dan begitu berharga






(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)

Thursday, March 10, 2011

mekaseh di atas setiap teguran

Header : chattikk lah! hehehe seni
Tamplate : terlalu bnyak warna.. ala pelangi g tu.. hehehe... 
Tajuk Post : harap dapat tukar tulisan kalau mahu ramai pembaca terus membaca. Ada tulisan pula terlalu kecil.. maleh nak bace (luahan pembaca). huhu maaf

ini adalah komen dari 
broAzQar
ni blog die

mekaseh di atas teguran anda ye

sang ratu akan perbaiki kelemahan yg ade 
di blog sang ratu 

~~ mekaceh ~~


(^_^) pabiLa Sang Ratu bercerita (^_^)